Hoppa till innehåll

Spel du måste testa om du gillar att spela UNO

Spel du måste testa om du gillar att spela UNO


UNO är ett kortspel som har stor popularitet och kan klassas som en sann klassiker i svenska hem. Även om många säkert hade önskat att UNO hade funnits som onlinespel, är det tyvärr inte möjligt att spela UNO som du kan göra med andra olika casinospel du kan spela på nätet. Det finns många andra kort- och brädspel som går att spela likt slots online.

I denna artikel kan du läsa mer om andra spel som du förhoppningsvis också lär tycka är roliga om du gillar att spela UNO.

UNO är ett sällskapsspel som skapar både gemenskap och spänning, där spelarna kan lära sig att spela med olika strategier. Vi har därför valt att fokusera på just sällskapsspel, som du kan spela tillsammans med dina vänner och familj. Nedan kan du läsa mer ingående om våra bästa tips på spel som liknar UNO.

Monopoly Deal


Spelare: 2 – 5
Speltid:  ca 15 minuter

Du har säkert provat på att spela monopol någon gång? Monopol i all ära, men det är ett spel som kan pågå i evigheter. Monopoly Deal är en betydligt snabbare version av Monopol och innehåller 110 spelkort, joker-kort, hus, hotell och egendomar.  Reglerna i Monopoly Deal är enkla att följa och är ett spel som passar att spelas hela familjen.

Målet i spelet är att köpa hus, hotell och samla tillgångar för att slå ut och ruinera dina motståndare. För att kamma hem vinsten i Monopoly Deal behöver du samla ihop 3 kompletta grupper av egendomar i olika färger.


Nej tack!

Spelare: 3 – 7
Speltid: ca 20 minuter

Nej tack! är ett enkelt spel som är väldigt roligt och som passar barn över 8 år. Spelet innehåller 33 spelkort och 55 marker. För varje speltur får spelaren dra ett av korten där det står ett beslut att fatta. Spelaren säger “nej tack” och betalar därefter med en av markerna. Syftet med spelet är att undvika att få poäng, därför behöver varje spelare vara sparsam med sina spelmarker så att de inte tar slut.

Nej tack! engagerar alla närvarande spelare och är mycket fartfyllt och kan leda till en hel del skratt. Det är ett spel som passar perfekt för lite äldre barn att spela tillsammans och kan vara en perfekt komponent på barnkalaset.SKIP-BO


Spelare: 2 – 6

Speltid: ca 30 minuter

SKIP-BO är skapat av samma tillverkare som UNO – det säger väl allt? För dig som älskar UNO är detta sannerligen ett roligt substitut. Ett spel med enkla regler och i litet format, som gör det enkelt att ta med sig.

SKIP-BO innehåller 162 spelkort och spelet inleds med att varje spelare får 30 kort (2-4 spelare), eller 20 kort (5-6 spelare). Överblivna kort läggs på bordet med ansiktet nedåt. Målet med spelet är att bli av med sin egen hög så snabbt som möjligt. Passar för barn över 7 år.

Vändåtta


Spelare: 3 – 5 spelare
Speltid: ca 30 minuter

Vändåtta är en klassisk kortspelsvariant som är rätt likt UNO på många sätt. Det är ett enkelt spel som spelas med en vanlig kortlek. Alla närvarande spelare får 7 kort var och därefter läggs övriga kort med ansiktet nedåt på bordet. Därefter vänds det översta kortet upprätt och spelaren får därefter lägga ett kort från sin hand. Meningen med Vändåtta är att få slut spelkort snabbast och gå ut som vinnare.

Skillnaden mellan UNO och Vändåtta är främst att Vändåtta spelas med en vanlig kortlek, istället för den unika UNO-kortleken. I övrigt är spelet mycket lika när det kommer till sättet att spela på.

Phase 10

Spelare: 2 – 6
Speltid: ca 30 – 90 minuter

Phase 10 är ett roligt kortspel som skulle kunna klassas som en kombination av Gin Rummy och UNO. Spelet innehåller 108 numrerade kort i 4 olika färger, 8 jokrar och 4 stopp-kort. Varje spelare blir tilldelad 10 kort vardera för att starta spelet.

Som namnet på spelet avslöjar, behöver varje spelare uppnå 10 faser för att vinna. Faserna är till exempel att samla 2 st tretal, eller samla tretal och en stege med 4 kort. Spelarna drar och kastar kort under spelrundorna, för att bli av med sina kort så snabbt som möjligt. Den spelare som klarar de 10 faserna snabbast är den som vinner spelomgången.

Gin Rummy


Spelare: 2
Speltid: ca 20 minuter

Gin Rummy är en klassiker som ingen UNO-älskare inte kan gilla! Det är ett perfekt spel att spela när det bara finns 2 spelare, eftersom att många sällskapsspel kräver att man är fler för att kunna spela spelet.

Gin Rummy spelas med vanliga spelkort, utan jokrar. Spelarna får 10 kort vardera och därefter läggs alla resterande kort ut på bordet. Meningen med spelet är att samla olika kortkombinationer (triss, fyrtal, stege etc) för att samla poäng. Spelet pågår tlls alla kort är slut.

Poker

Spelare: 2 – 10 spelare
Speltid: varierar beroende på typ av spel och antal deltagare

Poker är ett av de mest populära och mångsidiga kortspelen som finns, känt för sin kombination av strategi, skicklighet och tur. Det finns många olika varianter av poker, men det grundläggande målet är att vinna potten genom att antingen ha den bästa handen vid showdown eller genom att få alla motståndare att lägga sig. Spelare satsar, höjer eller lägger sig i turordning, och spelet kan vara intensivt och spännande. Varianter inkluderar Texas Hold’em, Omaha, Seven Card Stud och många fler. Oavsett vilken variant du spelar är poker ett spel som kräver både skicklighet och psykologiskt tänkande, vilket gör det till en favorit både bland amatörer och professionella spelare världen över.

Rummy

Spelare: 2 – 6 spelare
Speltid: vanligtvis 20–30 minuter per omgång

Rummy är ett populärt kortspel som involverar att skapa uppsättningar eller sekvenser av kort från spelarens hand. Målet är att bli av med alla kort genom att antingen lägga dem på bordet som del av giltiga kombinationer eller lägga dem på en av de redan existerande uppsättningarna eller sekvenserna. Det finns många olika varianter av Rummy, inklusive Gin Rummy, Oklahoma Rummy och Canasta, var och en med sina egna regler och spänning. Oavsett vilken variant du väljer att spela är Rummy ett utmanande och underhållande spel som testar både ditt minne och din förmåga att planera framåt.

Spader

Spelare: Vanligtvis 4 spelare (kan variera)
Speltid: Cirka 30 minuter per omgång

Spader är ett tricktagningsspel där målet är att vinna så många stick som möjligt genom att spela ut höga kort inom varje färg. Spelet går ut på att förutse antalet stick som spelaren tror att de kommer att ta i varje omgång och sedan försöka uppnå det. Spader är känt för sin taktiska djup och kräver både skicklighet och strategi för att lyckas. Den vanligaste versionen av spelet spelas med en vanlig kortlek på 52 kort, där spader är den högsta färgen. Under spelets gång måste spelarna balansera att ta stick med att undvika att ta för många, då det kan resultera i att de får minuspoäng. Medan tur spelar en roll i spelet, är det framför allt spelarnas förmåga att läsa spelet och sina motståndare som avgör vinnaren.

Bridge

Spelare: Vanligtvis 4 spelare (uppdelade i två lag)
Speltid: Varierar, vanligtvis 30-60 minuter per omgång

Bridge är ett populärt kortspel som spelas av miljontals människor över hela världen. Spelet är uppdelat i två lag med två spelare i varje lag som sitter mittemot varandra vid bordet. Målet med Bridge är att göra så många stick som möjligt genom att kommunicera och samarbeta med ens partner för att hitta den bästa spelstrategin. Det kräver god kommunikation, strategisk tänkande och skicklighet för att lyckas vinna motståndarlaget.

Hjärter

Spelare: Vanligtvis 4 spelare
Speltid: Cirka 30 minuter

Hjärter är ett populärt kortspel som involverar strategi och skicklighet. Målet är att undvika att ta hem hjärterkort och spaderdamen, eftersom dessa ger minuspoäng. Spelet går ut på att samla så få poäng som möjligt genom att undvika att ta vissa kort under varje omgång. Det kräver både tur och skicklighet för att navigera genom spelet och undvika att bli den spelare med flest poäng när spelet är över. Hjärter är en utmanande och taktiskt spel där spelare måste vara uppmärksamma på vilka kort som har spelats och vilka som fortfarande är i leken för att kunna fatta kloka beslut och undvika att ta poänggivande kort.

Crazy Eights

Spelare: 2 – 7 spelare
Speltid: Cirka 15 – 30 minuter

Crazy Eights är ett underhållande och lättlärt kortspel som liknar UNO på många sätt. Spelet går ut på att bli den första spelaren att bli av med alla sina kort genom att matcha dem med antingen samma valör eller färg som det översta kortet på högen. Dessutom kan spelare lägga åttor när de önskar och välja vilken färg nästa spelare måste matcha. Det är ett snabbt och roligt spel som passar både för familjespel och för spelkvällar med vänner. Crazy Eights är en klassisk favorit som är enkel nog för yngre spelare att förstå samtidigt som den har tillräckligt med strategi för att underhålla även de mest erfarna kortspelarna. Det är också ett utmärkt spel för att lära sig grundläggande kortspelsregler och utveckla taktiska färdigheter.

Solitaire

Spelare: 1 spelare
Speltid: Varierar beroende på speltyp

Solitaire är ett klassiskt ensamspel som har funnits i många olika varianter sedan 1700-talet. Det är ett perfekt spel för ensamspelare som vill utmana sig själva och fördriva tiden. Målet med spelet är att sortera en standardkortlek i ordning efter färg och valör, vanligtvis genom att flytta kort mellan olika kolumner och högar enligt specifika regler. Det finns många olika versioner av Solitaire, inklusive Klondike, Spider, och Freecell, vilket ger spelaren möjlighet att välja den variant som passar deras spelstil och preferenser bäst.

FAQ

Hur spelar man Poker?

Poker spelas vanligtvis med en standard 52-kortlek och involverar satsningar och budgivning för att vinna pengar eller marker. Spelare får utdelade kort och försöker skapa den bästa möjliga handen genom att kombinera sina kort med de som ligger på bordet. Den spelare med den bästa handen vinner potten.

Vilka är de grundläggande reglerna för Spader?

I Spader måste spelarna budgiva på antalet tricks de tror att de kan ta hem i varje omgång. Efter budgivningen försöker spelarna vinna sina bud genom att spela ut höga kort inom en färg och undvika att ta hem trick som innehåller spader dam.

Kan du förklara syftet med Cribbage och hur det spelas?

Cribbage är ett kortspel för två till fyra spelare där målet är att tjäna poäng genom att bilda olika kombinationer av kort på spelbrädet och i en ”crib” eller ”cribbage board”. Spelarna tar tur att spela ut kort och försöker samla poäng genom att skapa par, sekvenser och kombinationer som når en viss poänggräns för att vinna spelet.