Hoppa till innehåll

Spel du måste testa om du gillar att spela UNO

Spel du måste testa om du gillar att spela UNO


UNO är ett kortspel som har stor popularitet och kan klassas som en sann klassiker i svenska hem. Även om många säkert hade önskat att UNO hade funnits som onlinespel, är det tyvärr inte möjligt att spela UNO som du kan göra med andra olika casinospel du kan spela på nätet. Det finns många andra kort- och brädspel som går att spela likt slots online.

I denna artikel kan du läsa mer om andra spel som du förhoppningsvis också lär tycka är roliga om du gillar att spela UNO.

UNO är ett sällskapsspel som skapar både gemenskap och spänning, där spelarna kan lära sig att spela med olika strategier. Vi har därför valt att fokusera på just sällskapsspel, som du kan spela tillsammans med dina vänner och familj. Nedan kan du läsa mer ingående om våra bästa tips på spel som liknar UNO.


Monopoly Deal


Spelare: 2 – 5
Speltid:  ca 15 minuter

Du har säkert provat på att spela monopol någon gång? Monopol i all ära, men det är ett spel som kan pågå i evigheter. Monopoly Deal är en betydligt snabbare version av Monopol och innehåller 110 spelkort, joker-kort, hus, hotell och egendomar.  Reglerna i Monopoly Deal är enkla att följa och är ett spel som passar att spelas hela familjen.

Målet i spelet är att köpa hus, hotell och samla tillgångar för att slå ut och ruinera dina motståndare. För att kamma hem vinsten i Monopoly Deal behöver du samla ihop 3 kompletta grupper av egendomar i olika färger.


Nej tack!

Spelare: 3 – 7
Speltid: ca 20 minuter

Nej tack! är ett enkelt spel som är väldigt roligt och som passar barn över 8 år. Spelet innehåller 33 spelkort och 55 marker. För varje speltur får spelaren dra ett av korten där det står ett beslut att fatta. Spelaren säger “nej tack” och betalar därefter med en av markerna. Syftet med spelet är att undvika att få poäng, därför behöver varje spelare vara sparsam med sina spelmarker så att de inte tar slut.

Nej tack! engagerar alla närvarande spelare och är mycket fartfyllt och kan leda till en hel del skratt. Det är ett spel som passar perfekt för lite äldre barn att spela tillsammans och kan vara en perfekt komponent på barnkalaset.SKIP-BO


Spelare: 2 – 6

Speltid: ca 30 minuter

SKIP-BO är skapat av samma tillverkare som UNO – det säger väl allt? För dig som älskar UNO är detta sannerligen ett roligt substitut. Ett spel med enkla regler och i litet format, som gör det enkelt att ta med sig.

SKIP-BO innehåller 162 spelkort och spelet inleds med att varje spelare får 30 kort (2-4 spelare), eller 20 kort (5-6 spelare). Överblivna kort läggs på bordet med ansiktet nedåt. Målet med spelet är att bli av med sin egen hög så snabbt som möjligt. Passar för barn över 7 år.

Vändåtta


Spelare: 3 – 5 spelare
Speltid: ca 30 minuter

Vändåtta är en klassisk kortspelsvariant som är rätt likt UNO på många sätt. Det är ett enkelt spel som spelas med en vanlig kortlek. Alla närvarande spelare får 7 kort var och därefter läggs övriga kort med ansiktet nedåt på bordet. Därefter vänds det översta kortet upprätt och spelaren får därefter lägga ett kort från sin hand. Meningen med Vändåtta är att få slut spelkort snabbast och gå ut som vinnare.

Skillnaden mellan UNO och Vändåtta är främst att Vändåtta spelas med en vanlig kortlek, istället för den unika UNO-kortleken. I övrigt är spelet mycket lika när det kommer till sättet att spela på.

Phase 10

Spelare: 2 – 6
Speltid: ca 30 – 90 minuter

Phase 10 är ett roligt kortspel som skulle kunna klassas som en kombination av Gin Rummy och UNO. Spelet innehåller 108 numrerade kort i 4 olika färger, 8 jokrar och 4 stopp-kort. Varje spelare blir tilldelad 10 kort vardera för att starta spelet.

Som namnet på spelet avslöjar, behöver varje spelare uppnå 10 faser för att vinna. Faserna är till exempel att samla 2 st tretal, eller samla tretal och en stege med 4 kort. Spelarna drar och kastar kort under spelrundorna, för att bli av med sina kort så snabbt som möjligt. Den spelare som klarar de 10 faserna snabbast är den som vinner spelomgången.

Gin Rummy


Spelare: 2
Speltid: ca 20 minuter

Gin Rummy är en klassiker som ingen UNO-älskare inte kan gilla! Det är ett perfekt spel att spela när det bara finns 2 spelare, eftersom att många sällskapsspel kräver att man är fler för att kunna spela spelet.

Gin Rummy spelas med vanliga spelkort, utan jokrar. Spelarna får 10 kort vardera och därefter läggs alla resterande kort ut på bordet. Meningen med spelet är att samla olika kortkombinationer (triss, fyrtal, stege etc) för att samla poäng. Spelet pågår tlls alla kort är slut.