Hoppa till innehåll

Uno på steam

Uno på steam

Uno är ett utav världens mest älskade och spelade kortspel. Sedan 1974 så har Uno älskats av människor runtom i världen för den snabba spelstilen och på grund av den taktik som man kan tillämpa för att vinna.

Men idag så behöver man inte längre använda sig utav en kortlek för att kunna spela Uno. Tekniken har utvecklats och idag så kan man spela olika former av Uno via ett spel som man laddar ner via Steam. Men vad är Steam egentligen, och hur gör man för att spela Uno via det? Det enda som krävs är en dator och en mailadress. I den här texten så kommer vi att förklara vad Steam är för något, samt hur man går tillväga för att spela Uno på plattformen.

Vad är Steam för någonting?  

Steam är en nedladdningstjänst och butik för datorspel. Steam har miljontals användare världen över och kan jämföras med iTunes eller Spotify. Det är en plats man kan köpa, lagra och ladda ner spel på och det finns även många möjligheter till sociala interaktioner på plattformen. På Steam så kan man köpa spel i en rad olika genrer, och däribland Uno. Det finns även ofta regelbundet reor på olika spel som man som användare av plattformen får ta del av.

Hur gör man för att spela Uno på Steam?   

Om du är intresserad av att spela Uno på Steam så är det första du bör göra att följa den här länken. Du kommer då att tas till Steams hemsida. Där kan du se trailers för spelet samt se recensioner från användare. Där kan man även välja vilken variant av spelet man vill spela. Om du är intresserad av att testa på spelet innan du köper någonting så kan man ladda ner en demovariant. Detta är en nedslimmad variant av spelet som är till för att spelas en gång. På så sätt så kan du får en känsla för om du tror att det hade varit något för dig. Om du sedan vill köpa den fulla versionen så kostar det 10 Euro. Spelet läggs sedan till på ditt konto och du äger det för all framtid.

Att skapa ett konto på Steam är både lätt och gratis. Du registrerar dig och laddar sedan ner Steams plattform som sköter nedladdningarna åt dig.

Att spela Uno på Steam

Även om det är svårt att slå känslan av att sitta runt ett bord med sina vänner för att spela ett parti Uno så kommer upplevelsen man får i Unospelet väldigt nära. Spelet är fyllt utav häftiga animationer och det är precis lika fartfyllt som i verkliga livet. Spelet är väldigt enkelt att förstå sig på och man spelar med hjälp utav mus och tangentbord och det är klassiska Unoregler som gäller.

Spela online eller mot vänner och utmana dig själv att bli bättre. När du spelar Uno på Steam så kan man välja att göra det online mot främlingar, eller skapa egna spelsessioner mot vänner. Steam är också en social plattform och det är väldigt enkelt att hitta folk att spela mot.